TIP PROIECT: Parteneriatele Strategice Erasmus + KA2 pentru Educație și Formare Profesională

NUME PROIECT: Predarea și Invățarea Microcontrolerelor prin intermediul limbajului PicBasicPro (PBP) în Educatie si Formare Profesionala

PROIECT NR: 2016-1-TR01-KA202-033963

DURATA PROIECT: 15-09-2016 - 15-09-2018 (24 luni)

Rezumatul Proiectului

Tehnologia se dezvoltă foarte rapid și tehnologia este un element indispensabil în zilele noastre, care s-a dezvoltat pe verticala într-un mod foarte rapid in paralel cu îmbunătățirea pe orizontală în ultimii ani. Deci, este o realitate faptul că evoluțiile tehnologice forțeaza o persoană să evolueze permanent în profesia sa. Mai mult decât în ​​alte domenii, o dezvoltare rapidă a avut loc în tehnologia electronică, in informare și comunicare. Aceste evoluții au condus la producerea de sisteme de control mai complexe și producția de microcontrolere preia controlul asupra acestor sisteme complicate. Pe lângă dezvoltarea de hardware in producția de microcontrolere, tehnologia software a făcut, de asemenea, un mare progres.
Prin urmare, deoarece suntem instituții de învățământ ce predam tehnologia microcontrolerelor, este necesar sa urmărim evoluțiile acestora in lume. Proiectul „Predarea și învățarea microcontrolerelor prin intermediul limbajului PicBasicPro (PBP) în Educatie si Formare Profesionala “ își propune să investigheze ce microcontrolere și ce limbaj de programare ar trebui să fie utilizate, ce metode trebuie urmate în curriculum, ce echipamentele ar trebui să fie utilizate în aplicații și ce testele trebuie să fie aplicate în timpul lecțiilor de catre instituțiile de învățământ din domeniul electronic și calculatore.
Acesta este motivul pentru care planificam sa dezvoltam un model în care elevii și profesorii pot compara cunoștințele lor cu alte țări interacționând unii cu ceilalti. În acest fel, ei vor avea posibilitatea de a obține aceste cunoștințe, de a dezvolta aplicațiile microcontroler și să le adapteze la instituțiile lor.
Obiectivul principal al acestui proiect este de a compara propriile sistemele educaționale și metode de formare cu cele ale celorlalte școli participante și să facă schimb de bune practici, de a prezenta propriile modele de microcontrolere celorlalți participanți în timpul vizitei în țara gazdă.
Participanții la proiecte sunt profesori de educare si formare profesionala din domeniul electric, electronic, TIC, automatizare (din Turcia, Italia, Spania, Portugalia, România, Grecia) și predau microcontrolere la școlile VET.
Activitățile proiectului vor include schimbul de informații, schimbul și analiza modelelor de bune practici; compararea și adaptarea acestora la activitățile proprii și mediul fiecărui partener, crearea de kituri experimentale și module. Activitățile noastre de proiect sunt menite să stabilească condițiile de învățare de succes și de predare pentru toți profesorii VET și elevii. Ca o condiție de învățare de succes, profesorii trebuie să-si consolideze rolul lor în calitate de facilitatori ai învățarii. Acestia au nevoie de noi kituri experimentale, module, autonomie, timp și spațiu pentru inovare, munca în echipă, feedback, de auto-reflexie și evaluare. Au nevoie de acces la oportunități sporite pentru dezvoltarea profesională continuă.
Principalele rezultate ale proiectului sunt urmatoarele: vor fi pregătite unele module microcontroler și aplicații, vor fi elaborate kituri de pregatire, experimentale, un site web, un DVD și va fi creat un ghid pentru proiect.
Metodologia care urmează să fie utilizată în realizarea proiectului este transparenta. Toate sarcinile și responsabilitățile vor fi înregistrate sau scrise. Produsele proiectului nu sunt doar produse documente scrise, ci și kituri practice și circuite.
Pe termen lung, ne-am propus să diseminam proiectul tuturor persoanelor interesate, profesorii și școlile VET care au un rol în viața educațională și socială a elevilor VET. Acestia sunt: profesori, piața forței de muncă, centre VET, alte organizații ce desfasoara același tip de activitate, școlile locale din zona fiecarei școli partenere, autoritățile locale, autoritățile europene cu ajutorul partenerilor europeni, comunități publice mai mari de învățare, factorii de decizie la nivel local, nivel regional, național și european. Noi credem că rezultatele proiectului nostru vor avea efecte pe termen lung asupra VET și piații muncii cu ajutorul unor activități de diseminare.

PRODUSELE PROIECTULUI
-ghid PBP in VET (in limbile engleză, turcă, spaniolă, portugheză, greacă, română, italiană)
-Module și Seturi de pregatire pentru lecțiile despre microcontrolere.
-SITE WEB -DVD
-tutoriale video în limba engleză
-Raport final
-Un logo, un film de scurt metraj, bannere și afișe.
-o pagina a proiectului pe Facebook, o pagina a proiectului pe Twitter, informatii despre proiect pe YouTube, un spațiu virtual al proiectului.